divendres, 24 de febrer del 2017

TALLER D'INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

APRENEM A RESPIRAR COM EL RATOLÍ!

Aquest segon trimestre, els nens i nenes de primer volem continuar aprenen coses sobre la intel·ligència emocional. Per fer-ho, treballarem amb el conte de la Júlia Prunés, " Ara i aquí". És un conte que ens parla de la importància de posar Atenció Plena o Mindfulness al moment  present que estem visquent amb l'objectiu de no prendre'ns res...notar cada sensació, cada olor, cada soroll....
L'atenció plena ens ajuda a prendre consciència i a regular-nos emocionalment i , en definitiva, a conèixer-nos millor interiorment.

Una de les maneres de connectar amb l'ara és a través de la respiració. Primer hem vist la diferencia que hi ha entre la respiració de l'elefant ( ràpida i forta) i la del ratolí ( profunda i lenta). Després hem practicat les dues per veure  quines sensacions ens provoquen i al final, hem decidit millorar la respiració del ratolí ja que és la que ens provoca més sensació de relaxació i benestar.

Al principi ho hem practicat en parelles i després de forma individual. Hem posat un paper de seda a la taula perquè ens ajudés a veure quin tipus de respiració estàvem fent ( la respiració del ratolí no fa moure el paper).





Mireu que concentrats i que relaxats......mireu com estem ara i aquí......







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada